Ugrás a tartalomra
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja/illusztráció

21 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Észak-Bácskában

2020-06-30
13:30
2020-06-30
21:11
Forrás
A szabadkai Válságkezelő Városi Törzskar közleménye
A június 29-ei adatok alapján az észak-bácskai körzetben jelenleg 21 aktív koronavírus fertőzött személyt tartanak nyilván - közölte a szabadkai Válságkezelő Városi Törzskar.

Három személy kórházi kezelésen van, a többiek pedig enyhébb tünetekkel házi karanténban. A koronavírus világjárvány kihirdetésének kezdete óta az észak-bácskai körzetben, a mai nappal bezárólag 112 személynél igazolták a koronavírus fertőzést, ezek közül Szabadkán 82, Topolyán 27, Kishegyesen pedig 3 személynél állapították meg a kórt. A közlemény szerint a polgároknak ajánlatos zárt helyiségekben és a városi közlekedésben a maszk viselete, a szociális távolságtartás, a fertőtlenítőszerek használata, illetve a gyakori kézmosás. A Válságkezelő Városi Törzskar megkéri a fiatalabbakat, hogy ne gyülekezzenek sokan zárt helyiségben, tekintettel arra, hogy mind gyakrabban betegszenek meg koronavírustól a fiatalok.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.