Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

228 új koronavírusos Szerbiában - telnek a kórházak

2021.07.22
15:53
2021.07.22
16:00
Forrás
Tanjug, Covid19.rs
Dr. Predrag Kon azt mondta, a fertőzöttek száma növekszik és nem engedhetjük meg azt, hogy újra négy számjegyű napi esetszámokat regisztráljanak.

Tegnaphoz hasonlóan, mai is 228 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában. A kór szövődményeiben hárman hunytak el az elmúlt 24 órában. Kórházi ellátásra jelenleg 320 személy szorul, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Szerbiában az elmúlt egy nap alatt 8969 tesztet végeztek el.

A kórházak folyamatosan töltődnek, az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma is növekszik - nyilatkozta Predrag Kon epidemiológus a Szerbiai RTV-nek. A köztársasági válságstáb tagja szerint ismét szigorításokra van szükség. Rámutatott, hogy etikailag teljesen elfogadhatatlan, ha egy egészségügyi dolgozó nem oltatja be magát ilyen helyzetben. A kórházakban kezeltek száma még mindig alacsony az előző időszakhoz képest, de ez változni fog – mondta Kon. Az egészségügyi dolgozók kötelező oltása kapcsán rámutatott, hogy az egészségügyi dolgozók fele vette fel a vakcinát. A fiatalok, különösen a nők körében ellenállás tapasztalható, attól tartva, hogy az oltóanyag meddőséget okoz, ami tévhit – nyilatkozta Kon.

Továbbra is tiszteletben kell tartani a járványügyi intézkedéseket, mert a fertőzöttek száma növekszik és nem engedhetjük meg azt, hogy újra négy számjegyű napi esetszámokat regisztráljanak. A tapasztalat mit sem ér, ha nem alkalmazzuk a gyakorlatban - emelte ki Kon.

Dr. Predrag Kon
koronavírus
járvány

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.