Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

23 fővel nőtt a fertőzöttek száma Vajdaságban

2020-04-08
12:32
2020-04-21
12:06
Forrás
Vajdasági RTV
A legutóbbi adatok szerint Vajdaságban 23-mal növekedett a koronavírus fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában – jelentette be Igor Mirović tartományi kormányelnök.

Egy nap alatt összesen 310 személyt teszteltek, naponta átlagosan 300-at végeznek el.

A tartomány területén összesen 308 fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 123-at kezelnek Újvidéken, a Vajdasági Klinikai Központban, 7-en vannak lélegeztetőgépen - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. 48 páciens van az Újvidéki Vásárban kialakított ideiglenes kórházban. Hozzátette: Belgrádban, Újvidéken és Nišben a helyi önkormányzatok, a kormány és a mi erőfeszítéseinkkel megfelelő körülmények lettek teremtve. Ezek a feltételek nem ideálisak, nem a lehető legjobbak, mint amilyen egy négy- vagy ötcsillagos hotel, de ebben a pillanatban megfelelő és szükséges, amennyiben meg akarunk küzdeni ezzel a problémával.”

Az újvidéki vásár egyes csarnokában hétfőn kezdték elhelyezni a pácienseket. Ott csak az enyhe tüneteket mutató, vagy tünetmentes, de fertőzött személyeket helyezik el. Az új páciensek mellé otthoni izolációból is kerültek át emberek.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Ők lehetséges veszélyt jelentenek, mivel megfertőzhetik azokat is, akikkel egy háztartásban élnek. Emiatt a továbbiakban mindazok, akik pozitív eredményt mutatnak a teszten, de a klinikai képük alapján nem szükséges a kórházi ellátás, ideiglenes izolációs központokban lesznek elhelyezve. Ebben az esetben ez három központ a Szerb Köztársaság területén.”

Kedden még további 17 lélegeztetőgép érkezett a Vajdasági Klinikai Központba, amivel összesen 42 van. Egyéb felszerelésből is megfelelő az ellátottság, hangzott még el a sajtótájékoztatón.

A tervek szerint ma nyitnak az illetékesek egy Covid-rendelőt kizárólag a várandós nők számára.

A vajdaságiak közül a legtöbb fertőzött újvidéki, összesen 86. A fertőzöttek között két gyermek is van, továbbá 17 egészségügyi dolgozó, köztük három fogorvos.

fertőzött
Igor Mirović
Vajdaság

Most

Népszerű