Ugrás a tartalomra

230 éves a Karlócai Gimnázium

2021.11.01
13:39
Forrás
Pannon RTV
Az első szerb gimnázium száz évig a latin iskola régi épületében működött, amit 1890-ben lebontottak. Az új épületet Partos Gyula budapesti építész tervezte.

1907-ig csak fiúdiákokat tanítottak, majd megnyitották a lányok számára is.

Az évfordulóról több programmal is megemlékeztek idén az Újvidéki, valamint a Vajdasági Múzeumban, ahol volt diákokkal is szerveztek beszélgetéseket. Az iskolához egy diákotthont is terveznek építeni.

Karlócai Gimnázium
Karlóca
jubíleum
ünnep

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.