Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

25 millió eurós beruházásból újul meg a Szabadkai Közkórház

2019-10-22
14:42
2019-10-22
20:45
Forrás
Pannon RTV
35 ezer négyzetméternyi kórházi területet újítanak fel, gyakorlatilag az egész épület megújul.

Az 1841 október elsején alapított intézmény Vajdaság egyik legidősebb egészségügyi létesítménye. 1159 dolgozója van, közülük 198 szakorvos, valamint 723 technikus.
Branka Marinovićnak szemproblémái miatt egy hónapon át közel minden nap a Szabadkai Közkórházba kellett járnia kezelésre: „Ha értékelnem kellene az állapotokat, azt mondanám, közepes. Ami az épületeket illeti, van olyan rész amit már részben helyreállítottak, felújítottak, de vannak olyan részek is, amik katasztrofálisak. Ami az alkalmazottakat illeti, azt gondolom, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb teljesítményt nyújtják.”

Dr. Slobodan Puškar, az intézmény igazgatója elmondta stábunknak, hogy a főépület több mint 50 éves, de az elmúlt 10 évben nagyon kevés felújítási munkálatot eszközöltek rajta. Az eddigi 4 és 6 ágyas szobákat szeretnék modern kétágyas helyiségekké alakítani. A beruházás célja egy korszerű, 21. századi követelményeknek megfelelő, versenyképes épület kialakítása: „A munkálatok keretében 35 ezer négyzetméter kórházi területet fogunk felújítani. Ebbe beletartozik maga a kórház főépülete, és a melléképületek a kórház körül. A létesítmény teljes területén lecseréljük a vízvezeték és elektromos hálózatot. A tervdokumentációra 26 millió dinárt különítettek el, ebből 4 milliót Szabadka Város biztosít, 22 milliót pedig a Tartományi Kormány.”

A legnagyobb előrelépés a nyílászárók cseréje és a kórház központi légkondicionálása lesz. Ennek köszönhetően az épület fenntartási költségei alacsonyabbak lesznek, nem is beszélve a betegek és az ott dolgozók kényelméről.

Szabadkai Közkórház
felújítás
beruházás
Slobodan Puškar

Most

08:41, Frissítve: 08:47

Ámokfutás egy kínai iskolában

Tanulókat és iskolai dolgozókat sebesített meg egy biztonsági őr egy dél-kínai általános iskolában - közölte a helyi sajtó.

Népszerű