Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

26 diák vett részt a XIII. Szakma Sztár Fesztivál topolyai elődöntőjén

2020-01-17
14:02
2020-01-17
18:28
Forrás
Pannon RTV
Mechatronikai technikusok, burkolók, hegesztők és műszaki informatikusok mutatták be elméleti tudásukat.

Az eseményen a nagybecskereki, a szabadkai, a temerini, valamint a topolyai középiskolák tanulói vettek részt. A teszt kitöltése nem volt könnyű feladat - mondta Horvát Dániel. A temerini Lukijan Mušicki Középiskola harmadik osztályos tanulója szerint: „Az eleinte még könnyebbek voltak, később pedig nehezebbek. Mondhatom közepesen nehezek voltak.”

Komáromi Adrián, a nagybecskereki Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Középiskola végzős diákja sokat készült a megmérettetésre, hiszen szeretne kijutni a budapesti döntőre. Stábunknak elmondta: „Kaptunk feladatokat a tanárunktól, Juhász Bélától e-mailen keresztül, és azokon lehetett gyakorolni.”

A Szakma Sztár Fesztivál 2007-ben indult útjára. 2017 óta a külhoni magyar diákok is részt vesznek rajta. A vajdasági elődöntők szervezője a Magyar Nemzeti Tanács. De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja elmondta: „A Szakma Sztár Fesztivál célkitűzései a szakma megbecsülése, a szakmai tudás színvonalának az emelése, a szakmák népszerűsítése, valamint a szakmai és a szakképzés megfelelése a gazdaságnak és a gazdaság kihívásainak. De ugyanakkor a szakoktatásban résztvevő tehetséges diákoknak a felkarolása és felkutatása.”

A legeredményesebb diákok továbbjutnak a budapesti döntőbe, amelyet április 20. és 22. között rendeznek meg.

Szakma Sztár Fesztivál
Topolya
elődöntő
mechatronikai technikus
burkoló
hegesztő
műszaki informatikus

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.