Ugrás a tartalomra
Fonet/Božana Pavlica

26 vakcinaszállító járművet adományozott az EU Szerbiának

2021.09.14
13:11
2021.09.14
15:25
Forrás
Pannon RTV
Speciális hűtőberendezéssel vannak felszerelve a védőoltások szállítására, emellett pedig az oxigénellátásban is segítik az egészségügyi intézményeket.

A donáció összértéke 600 ezer euró. Aleksandar Vučić szerb államfő köszönetet mondott a segítségért, és emlékeztetett arra is, hogy az Európai Unió a koronavírus-járvány elleni küzdelemben már korábban is segített, egyebek között 20 mentőautót ajándékozott Szerbiának, valamint 200 egészségügyi dolgozó bérét is finanszírozza.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ebből a 26 járműből 2 Belgrádba, 2 pedig Novi Pazarba kerül, tehát összesen 24 község számára fontosak. Ez egyszerű nyelvre fordítva azt jelenti, hogy ezentúl, ha vakcinákat akarunk szállítani Szerbia-szerte, akkor nem kell járművet bérelni, hanem 10-12 óra leforgása alatt eljutunk az ország bármely pontjára.”

vakcinaszállító
jármű
Európai Unió
Szerbia
adományozott

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.