Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

3 millió beoltott június végéig

2021.05.05
15:36
2021.05.05
17:04
Forrás
Pannon RTV
Június végéig a hárommillió beoltott szerbiai polgár elérése a cél - ismertette a szerb egészségügyi minisztérium terveit Mirsad Ðerlek.

Az illetékes államtitkár elmondta, hogy eddig az országban 2 millió 50 ezer polgár vette fel valamelyik vakcina első dózisát, és mintegy 1 millió 605 ezeren már a második adagot is megkapták. Ðerlek szerint még messze vagyunk a kollektív immunitást jelentő számtól, de az elkövetkező két hónapban további másfél millió polgár beoltását tervezik. A hárommillió beoltott ember a felnőtt lakosság 55 százalékát jelenti - részletezte az államtitkár. A következő célkitűzésük pedig a 70, majd a 75 százalékos lépcső lesz.

Mirsad Đerlek, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Az egészségügyi rendszer megmutatta ebben az egy évben, az elnök és a kormányfő hathatós támogatásával, hogy számos, kemény próbát állt ki. Készen állunk arra, hogy gyorsított ütemben folytassuk az oltást, mert, ha elhalasszuk az oltást, akkor nem érjük el azt, amit akarunk, ez pedig az, hogy mielőbb vonjuk ellenőrzésünk alá a világjárványt.”

Mirsad Ðerlek
államtitkár
egészségügy
beoltott

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:00

370. hete a teniszvilág élén

A 370. hetet kezdte meg Novak Đoković szerb teniszező az ATP-világranglista élén, a szerb közmédia tudósítása szerint ez még három hétig mindenképpen így is marad.

Népszerű