Ugrás a tartalomra
Pixabay

300 alatt a napi koronavírus-fertőzött Szerbiában

2020-08-05
15:49
2020-08-06
07:58
Forrás
Pannon RTV, 021.rs, Szerbiai RTV
300 alatt van az egy nap alatt igazolt koronavírusos személyek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában újabb 295 ember tesztje lett pozitív. Összesen 9 858 személyt vizsgáltak meg a szakemberek.

A kór szövődményeiben 9-en vesztették életüket, így az elhunytak száma összesen 614 Szerbiában. Lélegeztetőgépen 132-en vannak. Kórházban 3 315 beteget ápolnak. Az országban eddig összesen 27 033 személynél regisztrálták a koronavírust, a halálozási arány 2,27 százalék.

Az újvidéki gerontológiai központ hét lakójánál és három alkalmazottjánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Mindegyik beteg a Liman városrészben lévő épületben van. Egy-egy fertőzött alkalmazott van a Limanon, Újtelepen és Futakon. Ezen kívül Rumán, Szabadkán, Kúlán, Almáson, Petrén és Kamenicán van jelen a koronavírus a gerontológiai központokban. 

14:30 - 99 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra a Szabadkai Közkórházban. A Szabadkai Közkórházban jelenleg 99 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra, nyolcan vannak súlyos állapotban, öten pedig lélegeztetőgépen - nyilatkozta Dr. Slobodan Puškar.

13:00 - Csökken a koronavírust átadni képes személyek száma, valamint a kórházakban kezeltek száma is, hívta fel a figyelmet Dr. Predrag Kon a Szerbiai RTV-nek adott interjújában. A járványügyi szakember szerint ez nem azt bizonyítja, hogy a vírus gyengülne, hanem azt, hogy az emberek többsége betartja a bevezetett óvintézkedéseket.

Szerbia
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-járvány
koronavírus

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.