Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

3000 dinárt kapnak a beoltottak Szerbiában

2021.05.05
09:47
2021.05.05
13:51
Forrás
Pink TV
3000 dinárt kap mindenki, aki felvette a koronavírus elleni oltást - jelentette be a Pink televízió műsorában Aleksandar Vučić. Az, hogy milyen módon lesz igényelhető a támogatás, a következő napokban derül majd ki.

Az összeget azok a 16 évnél idősebbek kapják, akik már felvették, vagy május végéig felveszik az oltást. A számítások szerint júniusig meglesz a mintegy 3 millió beoltott személy Szerbiában.

Az államfő a döntés előtt egyeztetett Ana Brnabić miniszterelnökkel, és arra jutottak, hogy a büntetés helyett a jutalmazás módszeréhez nyúlnak. A 3000 dinárt azok is megkapják majd, akik a hónap végéig csak az első dózist veszik fel. A döntésre egyébként a kormánynak is rá kell bólintania.

Vučić egyúttal azt is bejelentette, hogy azok, akik megfertőződnek a koronavírussal, mivel nem vették fel a vakcinát, nem mehetnek fizetett betegszabadságra, a beoltottak azonban igen.

A 30 eurók kifizetését holnap kezdik meg a nyugdíjasoknak, holnapután pedig a szociális segélyből élőknek és a büntetés-végrehajtó intézetek lakóinak. A támogatásra eddig 3,2 millióan jelentkeztek.

Tanjug/Jaroslav Pap

Az államfő az ország gazdasági helyzetéről is beszélt, kiemelve a GDP nagymértékű növekedését az elmúlt 9 évben. Fontos befektetésnek említette az EU segítségével tervezett déli vasút kiépítését, a Kínával közös projekteket, a Fruška gorai autóút építését és a Golubac felé tervezett gyorsforgalmi utat. Vučić számításai szerint a fizetések nominális értéke az elmúlt 9 évben 60 százalékkal emelkedett, a nyugdíjak pedig történelmi csúcsot értek el. 

oltás
vakcina
koronavírus
jutalom
betegszabadság
Aleksandar Vučić

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.