Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

35 szociális intézmény részesült tartományi támogatásban

2022.05.19
15:24
2022.05.19
17:10
Forrás
Pannon RTV
Hetvennégy projekt finanszírozására 160 millió dinárt különítettek el.
Pannon RTV

Az támogatást egészségügyi és egyéb eszközök beszerzésére, szociális létesítmények rekonstrukciójára, karbantartására és átalakítására, valamint programok szervezésére kapták.

A Tartományi Kormány 2016 óta 1,5 milliárd dinárt fordított a szociális intézmények támogatására.

Pannon RTV

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke: „Szeretném elmondani, hogy idén indítottuk el az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházását a szociális védelem területén, ez egy új otthon, egy új elmegyógyintézet komplexum építése Csúrogon, és úgy gondolom, hogy jövőre, kicsit több mint egy év múlva kész lesz a közel 5000 négyzetméteren elhelyezkedő, teljesen új, modern, jobb színvonalú intézmény, közel 200 felhasználó részére.”

tartományi támogatás
Igor Mirović
szociális intézmény

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.