Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

3500 fölé ugrott a napi új fertőzöttek száma

2021.09.02
18:24
2021.09.02
21:51
Forrás
covid19.rs, Tanjug, Szerbiai RTV, Nova.rs
Újabb 15 halálos áldozatot követelt a koronavírus Szerbiában, ezzel 7322-re nőtt az elhunytak száma. A járványhelyzettől függetlenül az iskolákat kell a legkésőbb bezárni - vélik az illetékesek. Hamarosan jöhet a negyedik dózis.

Az elmúlt 24 órában 16.134 tesztet végeztek el, ebből 3.524 lett pozitív. Kórházban jelenleg 1.347 beteget kezelnek, közülük 79-en vannak lélegeztetőgépen.

Pannon RTV/Ótos Csilla

A járványhelyzettől függetlenül az iskolákat kell a legkésőbb bezárni - mondta Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója. Szavai szerint a vírus terjedésének esélye kisebb az oktatási intézményekben, mint a családokban vagy más közösségben. Amennyiben betartják az előírásokat, nincs alapja a félelemnek, fogalmazott. A szerbiai közszolgálati televíziónak elmondta, az oktatásban dolgozók fele már felvette a védőoltást, a 12 és 18 év között gyermek közül pedig 5800-an kapták meg legalább az első dózist. Jovanović hozzátette, a 12 és 16 év közötti gyerekeknek az oltást megelőzően egy vizsgálaton kell átesniük a gyermekorvosnál, aki felméri, hogy a gyermek készen áll-e az immunizációra. A 16 és 18 év közöttiek saját maguk írhatják alá a beleegyezést és vehetik fel a vakcinát valamely oltóponton.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Fennáll az esélye annak, hogy februárban a negyedik dózis védőoltást is fel kell vennünk - nyilatkozta Tatjana Adžić Vukićević, a batajnicai kórház igazgatója. Szerinte a problémát az jelenti, hogy új vírusról van szó, amelyet nem vizsgáltak meg kellőképpen, így amíg nem érjük el a nyájimmunitást, félévente kell elvégezni az immunizációt. A kórházigazgató rámutatott, hogy a jelenlegi hullámban a 20 és a 30 év közötti férfiak körében a legsúlyosabb a klinikai kórkép, és ami ugyancsak közös bennük, hogy a legtöbben nem vették fel a védőoltást.

koronavírus
fertőzött

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű