Ugrás a tartalomra
Pixabay

40 ezer MMR-védőoltás érkezett Szerbiába

2018.09.24
12:47
2018.09.24
17:31
Forrás
Szerbiai RTV
40 ezer MMR-védőoltás érkezett Szerbiába - közölte Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója. A vakcinákat várhatóan a hét végéig szétosztják az egészségügyi intézményekben.

Az MMR-vakcina a kanyaró, a mumpsz és a rubeola ellen is véd. Legalább 95 százalékos lefedettséggel szeretnék elérni azt, hogy ne legyen újabb járványveszély a jövőben, ami egy hatalmas feladat az intézetnek - emelte ki Verica Jovanović. Szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy az ősz beköszöntével újabb járványra van kilátás. 

MMR-védőoltás
Batut Közegészségügyi Intézet
Verica Jovanović

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.