Ugrás a tartalomra

4091 új fertőzött, bővíteni kell a covid-kórházak kapacitását Szerbiában

2021.03.08
15:28
2021.03.08
15:34
Forrás
Szerbiai RTV, B92.net
Ismét megnőtt az újonnan fertőzöttek száma Szerbiában. Az intézkedések szigorítását kéri Branislav Tiodorović a válságstáb keddi ülésén. Újabb kapacitásokat kell biztosítani a covid-kórházakban.

Tegnaphoz képest ismét megnőtt az újonnan fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában 4091 személynél mutatták ki a fertőzést a 13596 tesztelt közül. Újabb 17 beteg hunyt el a fertőzés következtében, így az elhunytak száma 4579‬-re nőtt. Szerbia-szerte jelenleg 176 beteg szorul lélegeztetőgépre. 

Az intézkedések szigorítását kéri Branislav Tiodorović a válságstáb keddi ülésén. Az epidemiológus a Pink TV-nek elmondta, a munkaidő csökkentését, valamint a közelgő hétvégére vonatkozóan a kávézók és az éttermek bezárását javasolják majd az egészségügyi szakemberek. Tiodorović szerint 7-10 nap alatt az intézkedések nem hoznának eredményt, ehhez legalább három hétre lenne szükség. 

Újabb kapacitásokat kell biztosítani a covid-kórházakban – jelentette ki dr. Goran Stevanović, a belgrádi Fertőző Betegségek Klinikájának igazgatója miután Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter találkozott a covid-kórházak igazgatóival. Mivel egyre több beteg érkezik, bővíteni fogják a kapacitást a Dr. Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központban, a Zimonyi Klinikai Központban és a Karaburma Katonai Orvosi Központban. Hozzátette, várhatóan ma és holnap a belgrádi, de a más településekről való pácienseket is helyhiány miatt Kruševacba küldik gyógykezelésre. Stevanović elmondta, hogy decemberben a kórházakban elhelyezett koronavírusban szenvedő betegek száma meghaladta a 11 000-et, amit az egészségügyi rendszer még el tudott viselni. Még néhány ezret fel tudnának venni, de ez azt jelentené, hogy a többi, más betegségben szenvedő beteg ápolás nélkül maradna. 

koronavírus-járvány
covid-kórház
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-helyzet
Branislav Tiodorović
válságstáb
Goran Stevanović

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.