Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ótos Csilla

43 újabb áldozatot követelt a koronavírus Szerbiában

2021.09.26
15:27
2021.09.26
17:06
Forrás
covid19.rs, magyarszo.rs, worldometers
Egy nap alatt a koronavírusra teszteltek harmada pozitív lett Szerbiában. Az újvidéki covid-kórházban a négyszázhoz közelít a kezeltek száma.

Több mint 15 ezer tesztből 5389 személy eredménye lett pozitív, míg újabb 43 személy hunyt el a fertőzés szövődményeiben - erről tanúskodnak a mai adatok. Csaknem 6 ezer ember kórházi kezelésre szorul. Növekszik folyamatosan a súlyos betegek száma is: jelenleg 217-en vannak mesterséges lélegeztetésen. A worldometers adatai szerint az aktív fertőzöttek száma jelenleg Szerbiában körülbelül a decemberi szinten van, több mint 120 ezer fertőzött személyt tartanak számon. Arról, hogy lesznek-e járványt lassító intézkedések Szerbiában, nem szólnak a hírek.

Pannon RTV/Albert Éva

394 koronavírusos beteget kezelnek a mišeluki intézményben, ez a szám hússzal több a tegnapinál. 26 személy van lélegeztetőgépen. Folyamatosan érkeznek a betegek az intézménybe, ahol 600 ágy áll rendelkezésre, írja a szerb sajtó. Vajdaság más településeiről is az említett kórházba szállítják a betegeket. Arról nem tesznek közzé információt, hogy az intézményben hányan hunytak el vagy naponta hány személyt engednek haza.

Újvidék
covid-kórház
koronavírus
fertőzött

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.