Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

46 ezer vakcinát adtak be eddig Zomborban és környékén

2021.05.20
13:00
2021.05.20
17:13
Forrás
Pannon RTV
Zomborban is zavartalanul zajlik a koronavírus elleni védőoltások felvétele, a városi oltópont hivatalos oltási adatai szerint eddig több mint 46 ezer vakcinát osztottak ki. Ebből már 20 ezer fölött van újraoltottak száma.

A zombori Mostonga oltóponton a Pfizer, a Szputnyik V és a Sinopharm oltások közül lehet választani, ugyanakkor a környékbeli falvakban is várják a lakosokat.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A zombori oltópont előcsarnokában már a reggeli órákban tömegesen várták az emberek, hogy felvegyék a védőoltást. Marko Bjelošić Kerényből érkezett.

„Fontos, hogy felvegyük a védőoltást, hogy kialakuljon az immunitás. A társadalom oltakozásának előrehaladása fontos ebben a tekintetben.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zombor mellett Doroszlón is zajlott az oltókampány délelőtt. A szakadó eső ellenére zsúfolásig megtelt a helyi egészségház váróterme.

Varga József, Doroszló: „Azért jöttem felvenni a védőoltást, ha véletlenül megbetegszek, akkor másokat ne fertőzzek meg.
- Be kellett jelentkeznie?
- Igen, bejelentkeztem, eljöttem és három hét múlva a következőt is felveszem.”

Dosztán Katica, Doroszló: „Igyekeztem felvenni, gondolom, mégiscsak koros vagyok, és ha valami baj érne.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A városhoz tartozó falvakban a védőoltások beadását másfél hónappal ezelőtt kezdték meg, ez 15 falut jelent, mondta Zdravko Hlodik oltási koordinátor.

„Mostanáig a falvakban 2100-an vették fel az első adagot, a második dózist pedig 1200-an vették fel. A Zomborban található oltóponton jelenleg a kínai, az orosz és a Pfizer vakcina érhető el, az AstraZeneca esetében a második dózisok beadása zajlik.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A zombori egészségház adatai alapján az elmúlt egy hétben összesen 304 vizsgálatot végeztek el, 45 személy esetében bebizonyosodott a koronavírus-fertőzés, közülük pedig 31 embert kellett kórházba utalni, ahol további kezelésben részesülnek.

Zombor
Doroszló
koronavírus
oltás
vakcina

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.