Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

49 koronavírusos a vajdasági szociális intézményekben

2020-08-06
19:32
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági gerontológiai központok továbbra is fogadhatnak új lakókat.

A jelenlegi adatok szerint 49 személynél mutattak ki koronavírusos fertőzést a vajdasági szociális intézményekben. Predrag Vuletić tartományi titkár szerint a vírust a dolgozók hozhatták be az intézményekbe.

Az egyik újvidéki idősek otthonában hét lakó és három dolgozó fertőződött meg koronavírussal. Slavica Škrbić, igazgató, Gerontológiai Központ, Újvidék: „Mindannyiuk állapota stabil. Egyikük a Vajdasági Klinikai Központban van elhelyezve, de stabil az állapota. A másik hat lakó a limáni épületben van, és mindegyiküknél enyhébb klinikai képet mutattak ki, néhányuknak nincsenek is tünetei. Elkülönítettük őket, kijelöltünk egy osztály, ahol el vannak különítve másoktól.”

A szerémségi Rumán működő gerontológiai központban öt lakó és egy dolgozó kapta el a vírust. A dél-bánáti Alibunar községhez tartozó Valdimirovci faluban működő gerontológiai központban 19 lakónál és 7 dolgozónál mutatták ki a fertőzést. A Pancsovához tartozó Torontálalmás (Jabuka) nevű faluban pedig a fogyatékkal élők otthonában találtak fertőzötteket. Predrag Vuletić, tartományi szociálisügyi titkár: „A szabadkai gerontológiai központban, a három épület közül az egyikben, a Szarajevó utcában lévőben kilenc lakónál és 16 dolgozónál mutatták ki a fertőzést. A nap folyamán, illetve holnap várjuk az új tesztelések, illetve a megismételt tesztelések eredményeit.”

Predrag Vuletić elmondta: a vajdasági gerontológiai központok továbbra is fogadhatnak új lakókat, de azoknak 72 óránál nem régebbi negatív teszttel kell, hogy rendelkezzenek, valamint két hetet teljes izolációban kell eltölteniük.

koronavírus
idősek otthona
szociális intézmény

Most

Népszerű