Ugrás a tartalomra
Tanjug / Dragan Kujundžić

5 ezer alá csökkent az új fertőzöttek száma

2021.03.20
15:19
2021.03.20
17:50
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
Elhunyt 31 beteg. 858 ezren már megkapták a második adag koronavírus elleni vakcinát Szerbiában. Új szolgáltatások érhetők el az eUprava oldalon.

Egy nap alatt 4687 pozitív esetet regisztráltak Szerbiában, igaz, most hétvége van, és kevesebb tesztet is végeztek el, mint más napokon. 15 ezernél is kevesebb mintát elemeztek. 24 óra alatt 31 beteg halt meg a koronavírus szövődményeiben. A járvány kezdete óta elhunytak száma már 4900. Kórházban 5414 beteget kezelnek, az előző naphoz képest 137-tel többet. Lélegeztetőgépen 230-an vannak.

Belgrád vezet az új koronavírus-fertőzöttek napi számát tekintve, 1392 személyt vettek nyilvántartásba.

Négy másik városban három számjegyű a pozitív esetek száma: Újvidéken 289, Nišben 275, Kragujevacon 165, Kraljevóban pedig 145 új eset van.

Szabadkán 24 óra alatt 92 fertőzöttet derítettek fel, Pancsován 85-öt, Nagybecskereken pedig 43-at.

Aggasztó a járványhelyzet Szerbiában, ráadásul egyre dominánsabbá válik a brit koronavírus-mutáns - ezt mondta dr. Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár. A brit vírusváltozat Szerbiában már 80 százalékban van jelen. A dominanciát jelzi az is, hogy a kórházak telítettek covid-páciensekkel, a fertőzöttek is egyre többen vannak - tette hozzá Đerlek. Megoldást csakis az immunizáció jelenthet - hangsúlyozta az államtitkár.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

2 millió 161 ezer koronavírus elleni védőoltást adtak be mostanáig Szerbiában. Már csaknem 858 ezer lakos kapta meg a második adag vakcinát.

Pannon RTV/Idei Sándor

Két újabb szolgáltatás kérhető az eUprava oldalon a vakcinációval kapcsolatban: az egyik a vakcináról szóló bizonylat igénylése, a másik pedig az újabb időpont kérése abban az esetben, ha valaki nem tudott megjelenni az oltóponton, így lemaradt a vakcináról.

A védőoltás felvételéről igazolás kérhető, amit e-mailen küldenek el az illetékesek. A szolgáltatás első órájában már százan jelentkeztek a bizonylatért.

Az újabb időpont kérése egy elektronikus űrlap kitöltésével történik szintén az eUprava oldalon.

fertőzött
vakcina
eUprava

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.