Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

500 alatt az új koronavírus-esetek száma Szerbiában

2022.10.30
20:46
2022.10.30
21:24
Forrás
Szerbiai RTV
Egy nap alatt hét áldozatot követelt a kór, 23-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

495 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a közel 5 ezer tesztelt személyből Szerbiában. 24 óra alatt hét beteg halt meg a Covid-19 betegség szövődményeiben. 351 pácienst kezelnek kórházban, közülük 23-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A szakemberek azt mondják, Szerbiában stabil a járványhelyzet, de arra figyelmeztetnek, hogy a járvány még tart. A koronavírus jelenleg uralkodó variánsa enyhébb betegséget okoz, és egyben rövidült a felépüléshez szükséges idő.

koronavírus
járvány

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.