Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

57 további áldozat, 6903 új fertőzött

2020-12-05
15:13
2020-12-05
20:56
Forrás
Szerbiai RTV
Péntekhez képest kevesebb új fertőzöttet és a koronavírus következtében elhunyt személyt regisztráltak Szerbiában, ugyanakkor kevesebb tesztet is végeztek el országszerte.
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Kép: Tanjug/Dimitrije Nikolić

18.232 mintavételből ezúttal 6903 lett pozitív. A fertőzés szövődményeibe 57 újabb személy halt bele, ezzel pedig a járvány kezdete óta 1891‬-en hunytak el a fertőzéssel összefüggésben, ez hivatalosan 0,88 százalékos halálozási arányt jelent. Növekedett ugyanakkor azok száma, akik kritikus állapotban vannak, 279-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva. A szerbiai egészségügyi rendszer túlterheltségét bizonyítja, hogy kórházban már csaknem 8 ezer fertőzött embert kell ellátni. Az elmúlt egy napban egyébként ismét belgrádi a legtöbb új beteg, 1806, a második Újvidék 454-gyel, a harmadik Kragujevac 271-gyel. Szabadkán 118, míg Nagybecskereken 133 új pácienst vettek nyilvántartásba egy nap alatt.

Tanjug / Zoran Žestić
Tanjug / Zoran Žestić/korábbi felvétel

Egyre több a kórházakban kezelt koronavírusos beteg Szerbiában

Némi enyhülést a pénteken megnyitott batajnicai kórház jelenthet, ahova eddig 95 pácienst helyeztek el.

Milika Ašanin, a Szerbiai Klinikai Központ igazgatója szerint a batajnicai kórház nem pont időben, hanem éppen a legutolsó pillanatban nyílt meg, nélküle komoly gondban lenne az egészségügyi rendszer. 

Az elhelyezett betegek súlyos vagy közepesen súlyos klinikai kórképpel rendelkeznek, közülük nyolcan igényelnek intenzív kezelést. A legfiatalabb páciens 33, a legidősebb 91 éves. A betegek egészségéről 207 orvos, valamint több mint 100 ápoló és technikus gondoskodik. 

TANJUG/JAROSLAV PAP/mn
TANJUG/TANJA VALIC/mn

Covid-kórházba került Hrizostom metropolita

A Szerb Ortodox Egyház ideiglenes elöljárója tegnap az esti órákban került a belgrádi Dr. Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központba, mert pozitív lett a koronavírustesztje. Tegnap még ünnepi liturgiát mutatott be a peći szerb patriarchátuson.

Hrizostom metropolita a koronavírus következtében elhunyt szerb ortodox egyházi elöljáró, Irinej halála után vette át ideiglenesen a pátriárka feladatait, amíg nem választják meg az utódját, most azonban ő is kórházba került. 

koronavírus
Szerbia
Batajnica
kórház
fetőzött
járvány

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.