Ugrás a tartalomra

600 millió dinár a vajdasági csatornahálózat rendezésére

2021.09.07
17:58
2021.09.07
18:05
Forrás
Közlemény
A vajdasági csatornahálózat rendezésére idén további 600 millió dinárt láttak elő. A pénzeszközöket a tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság, a Vajdaság Vizei Közvállalat és a helyi önkormányzatok biztosítják.

Eddig 31 város és község területén láttak elő munkálatokat, közülük 26-tal pedig már meg is kötötték a szerződéseket, míg 5 további esetében a közbeszerzés lefolytatása után kerül erre sor. A munkálatokat már szeptember folyamán megkezdik a községek által meghatározott sorrendben.

A csatornahálózat karbantartása kiemelt jelentőségű a vízelvezető rendszer működőképességének fenntartásához, ami meggátolja a belvizek kialakulását, és az ehhez köthető hozamcsökkentést a termőföldeken.

A Vajdaság Vizei Közvállalat mintegy 22 ezer kilométer csatornát, pumpaállomást és a hozzájuk tartozó épületet felügyel a tartomány területén.

csatornahálózat
Vajdaság
Vajdaság Vizei Közvállalat

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.