Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Korábbi felvétel

600 millió dinár a vajdasági csatornahálózat rendezésére

2021.09.07
17:58
2021.09.07
18:05
Forrás
Közlemény
A vajdasági csatornahálózat rendezésére idén további 600 millió dinárt láttak elő. A pénzeszközöket a tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság, a Vajdaság Vizei Közvállalat és a helyi önkormányzatok biztosítják.

Eddig 31 város és község területén láttak elő munkálatokat, közülük 26-tal pedig már meg is kötötték a szerződéseket, míg 5 további esetében a közbeszerzés lefolytatása után kerül erre sor. A munkálatokat már szeptember folyamán megkezdik a községek által meghatározott sorrendben.

A csatornahálózat karbantartása kiemelt jelentőségű a vízelvezető rendszer működőképességének fenntartásához, ami meggátolja a belvizek kialakulását, és az ehhez köthető hozamcsökkentést a termőföldeken.

A Vajdaság Vizei Közvállalat mintegy 22 ezer kilométer csatornát, pumpaállomást és a hozzájuk tartozó épületet felügyel a tartomány területén.

csatornahálózat
Vajdaság
Vajdaság Vizei Közvállalat

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű