Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

6498 új koronavírus-fertőzött egy nap alatt

2022.08.08
17:41
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs
6498 új koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba Szerbiában az elmúlt 24 órában - olvasható a covid19.rs portálon.

Az említett időszakban 14 személy vesztette életét a kór szövődményeiben. Kórházban 681 beteget kezelnek, közülük 31-en vannak lélegeztetőgépen. Ivo Udovičić, a belgrádi Karaburma katonai kórház vezetője elmondta, július közepén mindössze 7 koronavírusos fekvőbetegük volt, tegnap ez a szám már elérte a 40-et. Valamennyiüknek közepesen súlyosak, vagy súlyosak a tüneteik, és 40 és 90 év közöttiek - emelte ki a szakember. Az országban fennálló koronavírus-helyzet továbbra is bizonytalan, a fertőzöttek száma pedig az elkövetkező héttől tíz napban növekedni fog – ezt már Branislav Tiodorović mondta. Az epidemiológus szerint a legnagyobb veszélyt az enyhe tüneteket mutató emberek jelentik, akik szabadon mozoghatnak, dolgozhatnak, utazhatnak és így terjesztik a vírust.

koronavírus
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.