Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/sabinevanerp

A 65 évnél idősebbek mindenképpen hozzájuthatnak nyugdíjukhoz

2020-03-26
11:16
2020-03-26
11:28
Forrás
Pannon RTV
A 65 évnél idősebbek, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, nyugdíjukhoz felhatalmazás aláírásával juthatnak hozzá, vagy a számlájukat vezető bank felhívásával is intézhetik az ügyet

Az első esetben fontos kitölteni egy felhatalmazást, amely tartalmazza a nyugdíjas és a felhatalmazott személy személyes adatait, a folyószámla számát, a bank nevét, a felvenni kívánt összeget betűvel és számmal kiírva, valamint a nyugdíjas aláírását. A felhatalmazást alá kell írni annak érdekében, hogy elfogadható legyen. A felhatalmazott személy, aki a pénzt kívánja felvenni, köteles felmutatni a saját és a megbízója személyigazolványát is.

Azok a nyugdíjasok, akik nem hatalmaznak fel senkit, felhívhatják a bankot, ahol a folyószámlájukat vezetik, és bejelenthetik a címet, ahová a nyugdíj kiszállítását kérik. Ezekben az esetekben a Szerbiai Posta sürgős eljárásban fogja a nyugdíjakat eljuttatni az azt igénylőknek, míg az ezzel járó költségeket a Szerb Köztársaság fedezi. A bankok maguk is felkeresik majd ügyfeleiket a telefonközponton keresztül, illetve szöveges üzenetben annak érdekében, hogy a nyugdíjasok mihamarabb értesüljenek róla, hogy miként fog a kifizetés megvalósulni.

nyugdíj
nyugdíjas
felhatalmazás
koronavírus

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.