Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/sabinevanerp

A 65 évnél idősebbek mindenképpen hozzájuthatnak nyugdíjukhoz

2020-03-26
11:16
2020-03-26
11:28
Forrás
Pannon RTV
A 65 évnél idősebbek, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, nyugdíjukhoz felhatalmazás aláírásával juthatnak hozzá, vagy a számlájukat vezető bank felhívásával is intézhetik az ügyet

Az első esetben fontos kitölteni egy felhatalmazást, amely tartalmazza a nyugdíjas és a felhatalmazott személy személyes adatait, a folyószámla számát, a bank nevét, a felvenni kívánt összeget betűvel és számmal kiírva, valamint a nyugdíjas aláírását. A felhatalmazást alá kell írni annak érdekében, hogy elfogadható legyen. A felhatalmazott személy, aki a pénzt kívánja felvenni, köteles felmutatni a saját és a megbízója személyigazolványát is.

Azok a nyugdíjasok, akik nem hatalmaznak fel senkit, felhívhatják a bankot, ahol a folyószámlájukat vezetik, és bejelenthetik a címet, ahová a nyugdíj kiszállítását kérik. Ezekben az esetekben a Szerbiai Posta sürgős eljárásban fogja a nyugdíjakat eljuttatni az azt igénylőknek, míg az ezzel járó költségeket a Szerb Köztársaság fedezi. A bankok maguk is felkeresik majd ügyfeleiket a telefonközponton keresztül, illetve szöveges üzenetben annak érdekében, hogy a nyugdíjasok mihamarabb értesüljenek róla, hogy miként fog a kifizetés megvalósulni.

nyugdíj
nyugdíjas
felhatalmazás
koronavírus

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.