Ugrás a tartalomra
Pixabay/gaborfejes

651 házat vásároltak az állam segítségével a falvakban

2021.12.06
08:53
2021.12.06
13:52
Forrás
Beta
A vissza nem térítendő támogatás által 132 ház esetében a városokból vagy a peremvárosokból tértek vissza a falvakba a családok - közölte az illetékes miniszter, Milan Кrkobabić.

A falusi házvásárlási támogatás célja, hogy a falvak megmaradjanak Szerbiában. A tárcavezető elmondta, azt szeretnék, ha a következő öt évben 6 ezer család költözne be az üresen maradt falusi házakba. A mostani pályázat november 1-ig élt, 945 kérelem érkezett, ebből támogattak 651-et. Jövőre is kiírják a falusi házvásárlást támogató pályázatot, a keretösszeg pedig jóval nagyobb lesz - ígéri a miniszter.

falu
falusi ház
házvásárlási tamogatás
Szerbia
Milan Krkobabić

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.