Ugrás a tartalomra

68 beteget kezelnek jelenleg a batajnicai covid-kórházban

2022.12.04
10:24
Forrás
Szerbiai RTV
Közöttük van egy várandós kismama is, de többnyire idős betegek szorulnak kórházi ellátásra - nyilatkozta a szerb közmédiának Tatjana Adžić Vukičević, az intézmény igazgatója.

Elmondta, a covid-fertőzés esetében a rizikófaktor mostanra egyértelműen a kor, továbbá más, krónikus betegségek. Az idősek esetében könnyebben alakul ki tüdőgyulladás a fertőzés következtében. Összegezte az elmúlt időszakot is: két év alatt a covid-kórházban 23 ezer 200 beteget kezeltek. Szavai szerint volt olyan reggeli vizit, amikor 20 halálesetet kellett megállapítaniuk, és olyan is, amikor egész családok feküdtek egyszerre a kórházban - emlékezett vissza az igazgató. Szerbiában egyébként az elmúlt időszakban jóval ezer alatt alakul a napi esetszám, a kórházban ápoltak száma országos szinten 200 körül van. A hivatalos adatok szerint egyébként a vírus 2020-as megjelenése óta 17.399-en haltak meg a szövődmények következtében.

covid-fertőzött
Batajnicai covid-kórház
Tatjana Adžić Vukičević

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű