Ugrás a tartalomra
Pixabay

741 fertőzött Szerbiában, 3 áldozat egy nap alatt

2020-03-29
13:35
2020-03-30
06:55
Forrás
Pannon RTV
A legutóbbi hivatalos adatok szerint Szerbiában eddig bizonyítottan 741 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

Ha a koronavírus-fertőzöttek száma a következő néhány napban meredeken emelkedik Szerbiában, már akár ezen a héten bevezethetik a 24 órás teljes kijárási tilalmat, ezt mondta a szerb elnök a Prva Televízó vendégeként. 

A szabadkaiak közül 15-en fertőződtek meg igazoltan koronavírussal – ez látható a covid19.rs honlapon. 

Szerbia még 480 lélegeztetőgépet kap a közeljövőben. Ana Brnabić elmondta, igyekeznek minél több lélegeztetőgépet biztosítani az országnak.

Újabb szállítmány érkezett Szerbiába.  A szállítás költségeit az Európai Unió állta, de hozzájárult a felszerelés beszerzéséhez is.

Most lép be Szerbia abba az időszakba, amelyben más országok esetében robbanásszerűen megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma, hadiállapotban vagyunk - jelentette ki Predrag Kon.

Mivel hétvége van, ma már 15 órától életbe lépett Szerbia-szerte az általános kijárási tilalom. A szombati és vasárnapi korlátozás-hosszabbításról tegnap döntött ülésén a szerb kormány. 

Jó hírekkel is szolgáltak ma az illetékesek a szerbiai koronavírus-helyzet kapcsán. Több mint 50 páciensnek meglett a két negatív koronavírus-tesztje, így ők vélhetően leküzdötték a betegséget.

A vajdasági gerontológiai központokban nincs koronavírussal fertőzött személy - írja közleményében a tartományi polgári jogvédő.

Az Európai Unió a nyugat-balkáni országok mögött áll a krízis időszakában is - írja az említett államok tisztségviselőinek címzett levelében Várhelyi Olivér.

15:20 - Vajdaság-szerte összesen 6000 kontaktot követnek nyomon az illetékesek a koronavírus kapcsán, a tartományban eddig stabil a helyzet - jelentette ki a szerb közmédia műsorában Zoran Gojković. A tartományi egészségügyi titkár hozzátette, Vajdaságban valamelyest komolyabban veszik a polgárok az intézkedéseket. Részletek: Vajdaságban 6000 kontaktot követnek nyomon

15:00 - Szerbiában a legfrissebb adatok szerint 741 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

Ma 15 órától érvényes a kijárási tilalom. A délután 3-tól reggel 5 óráig tartó tilalom csak a hétvégékre vonatkozik.

13:45 - Kora reggel bevásárolhattak Szerbiai legidősebbjei. Hajnali 3 és reggel 8 óra között elhagyhatták otthonaikat ezen a vasárnapon is a 65 évnél idősebb szerbiai polgárok. Ezt az időpontot jelölték ki számukra, hogy a rendkívüli állapot ideje alatt hétvégenként bevásároljanak. Országszerte 3100 bolt várta az időseket.

13:35 - A belgrádi vásárcsarnok fogadta az első betegeket. Az ideiglenesen kialakított kórházépületbe az enyhe tünetekkel rendelkező pácienseket helyezik el. Részletek: A belgrádi vásárcsarnok készen áll a koronavírusosok fogadására.

13:03 - Egy nagykikindai páciens a koronavírus újabb áldozata Szerbiában - írja a Szerbiai RTV. Az elhunyt személy 62 éves volt és a Vajdasági Klinikai Központban kezelték.

09:35 - Az Egyesült Arab Emírségek segélyszállító repülőgépe az éjszaka érkezett meg Belgrádba. Bővebben: 10 tonnányi segély érkezett

08:00 - Hétvégenként, tehát szombaton és vasárnap 17 óra helyett már délután 3-kor kezdődik az általános kijárási tilalom, amely reggel 5-ig tart. Számos további intézkedést fogadott el szombati ülésén a szerb kormány, melyekről további részletek itt olvashatók.

koronavírus
fertőzés
COVID-19

Most

Népszerű