Ugrás a tartalomra
Pixabay

74.664 dinár volt a márciusi nettó átlagbér Szerbiában

2022.05.25
17:46
Forrás
VajdaságMA, 021.rs
Ez nominálisan 14,4 százalékkal, reálisan pedig 4,9 százalékkal magasabb tavaly márciushoz képest, közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Az adatok szerint Vajdaságban 70.763 dinár volt az átlagbér. A tartomány területén Kishegyesen volt a legalacsonyabb az átlagkereset, 56.825 dinárt tett ki.

A nettó fizetés a közszférában majdnem 80 ezer dinár volt, míg a közvállalatokban ennél is több, 96 ezer körül alakult. Az egészségügyben az átlagbér csaknem 80 ezer dinár volt, míg az oktatásban és a kulturális szférában dolgozók márciusban valamivel több mint 71 ezer dinárt vihettek haza - derül ki az adatokból.

átlagbér
Szerbia

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.