Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

75 éves a Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon

2022.12.02
17:04
2022.12.02
20:06
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának 75. évét ünnepelte a Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon.

Az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan fejlődött az intézmény és a tanulók által választható szakok száma is növekedett.

Pannon RTV/Juhász Géza

A kétnyelvű szakközépiskola mezőgazdasági termelés, állattenyésztés, virágkötészet valamint mezőgazdasági technikusi irányzaton nyújt oktatást diákjai számára. Az elméleti oktatás és a gyakorlat mellett a tanulók számos versenyen is kiemelkedő eredményeket érnek el.

Dušan Gagić, igazgató, Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon: „Ma arra kérlek benneteket, hogy szívből ünnepeljünk minden sikerünket és győzelmünket, de a nehézségeket is, mert ha azok nem lennének, nem tudnánk értékelni azt, ami ma van, a modern, korszerű mezőgazdasági iskolát, amely felküzdötte magát a legjobb iskolák közé. A cél az, hogy folytassuk az iskola korszerűsítését, népszerűsítését és fejlesztését, amit a mezőgazdaság egyre nagyobb jelentőségének köszönhetünk.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Elméleti tudásukat a diákok a gyakorlatban is alkalmazzák. Erre a célra 100 hektár megművelhető földterület, 5 hektár erdő, üvegház, traktorok, több istálló, valamint ólak állnak rendelkezésükre. Munkájukat és fejlődésüket Újvidék Város is támogatja.

Milan Đurić, polgármester, Újvidék: „Újvidék városa a termőföldfejlesztési és védelmi program keretében minden évben szabad hasznosítású területet jelöl ki, hogy azt az iskola a tanítás gyakorlati részére hasznosíthassa. Idén 47 hektárnyi területet biztosítottunk, és a jövőben is támogatni fogjuk a munkátokat.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A szakközépiskola 190 férőhelyes diákotthonnal is rendelkezik. Az iskola részeként eredményesen működnek a különböző szakkörök is.

Branko Ružić, oktatási miniszter, Szerbia: „Egy olyan példa, ahol a gyakorlati és az elméleti tudás sikeresen ötvöződik, és mindenki elismerésben kell, hogy részesüljön, aki részt vesz ebben a tudásátadásban és általában a nevelésben, oktatásban.”

Az ünnepségen az iskola igazgatója átadta a köszönőleveleket azoknak a személyeknek és intézményeknek, akik hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez. A diákok pedig tartalmas műsorral kedveskedtek a vendégeknek, interaktív módon bemutatták Futak, a futaki Hadik grófi kastély, illetve az iskola és diákotthon történetét.

Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon
Dušan Gagić
Milan Đurić
Újvidék
Branko Ružić

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.