Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020-11-25
18:32
2020-11-26
08:42
Forrás
021.rs, covid19.rs, Szerbiai RTV, MTI
Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.

Mindkét szám újabb negatív rekordnak számít. 6597-en vannak jelenleg kórházban, és 223-an szorulnak lélegeztetőgépre. A halálozási arány 1 százalék alatt van.

Fonet/Instagram

Kép: Fonet/Instagram

Sürgősen be kell szerezni a koronavírus elleni védőoltásokat - erről tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő a Torlak, és a Batut Közegészségügyi Intézet, valamint más illetékes intézmények vezetőivel. A megbeszélésen jelen volt még Ana Brnabić miniszterelnök és Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter is.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Kép: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése. Ugyanakkor a felsősök és a középiskolások átállnak az online oktatásra. Ez egyelőre a téli szünetig így is marad. A szünet december 21-étől január 18-áig tart.

Branislav Tiodorović, járványügyi szakember: „Ez a döntés a középiskolákra is vonatkozik, mert arra a következtetésre jutottunk, hogy a középiskolákban folyik az, amitől a legjobban félünk, a rizikó, hogy megfertőződnek a középiskolások, és hazaviszik a vírust. Akár a városokban, akár a falvakban, ahol több generáció is együtt él.”

Tanjug/Dragan Kujundzic

57 koronavírus-tünetekkel rendelkező beteget vizsgáltak meg a Szabadkai Közkórházban az elmúlt 24 órában. Közülük húszan szorulnak kórházi kezelésre, míg 13 pácienst hazaengedtek. Ők otthoni izolációban maradnak. Jelenleg összesen 102 koronavírusos beteget ápolnak a Szabadkai Közkórház covid-részlegein. 10-en az intenzív osztályon, 9-en lélegeztetőgépen vannak.

Pannon RTV

790 koronavírusos személyt tartanak nyilván Nagykikindán a mai adatok szerint. Egy nap alatt 79 fertőzöttet regisztráltak. A koronavírus a gyerekek körében is terjed, november 12-e óta összesen 29 iskolás és iskoláskor előtti korú gyerek fertőződött meg. A városban uralkodó járványügyi helyzet rendkívülinek van minősítve, és az illetékesek szerint tovább romolhat. Naponta 60-80 új fertőzöttet regisztrálnak. Összehasonlításképpen Nagykikindán november 14-én még csak 119 aktív koronavírusos esetet tartottak számon.

Antalfalva község területén is rohamosan növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma. Dr. Živojin Sorinel szerint a községben 238 beteg van. Antalfalvi község területéről a pancsovai kórházban 25 beteg van kezelésen. A község területéről eddig négyen hunytak el a koronavírus szövődményei miatt.

Vajdaságban 1 875 koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Ebből 603 megbetegedést Újvidéken, 412-t Pancsován, 235-t pedig Mitrovicán regisztráltak. Jelenleg a tartományban 18 797 igazolt esetet tartanak számon, de ez a szám a Vajdasági Közegészségügyi Intézet becslése szerint jóval nagyobb lehet a valóságban. A fertőzöttek jelentős részét, 7 297-et Újvidéken vették nyilvántartásba.

Pannon RTV

Újvidéken a járványügyi helyzet továbbra is instabil, bizonytalan és súlyos - jelentette ki Miloš Vučević, a város polgármestere. A tegnapi nap folyamán 450 felett volt a fertőzöttek száma. Nagy nyomás alatt van az egészségügyi rendszer, beleértve a Covid-rendelőket és kórházakat. A gerontológiai központokban csak az alkalmazottak között van fertőzött. Egyelőre nincs tervben az Újvidéki Vásár megnyitása a betegek részére.

Tanjug/Nikola Anđić

Kép: Tanjug/Nikola Anđić

Montenegróban 570-nel nőtt egy nap alatt a fertőzöttek száma, ezzel 32 188-en vannak az igazolt fertőzöttek. Meghaltak hatan és ezzel 450-re nőtt a halottak száma.

Bosznia-Hercegovinában 1186-tal 81 739-re emelkedett a regisztrált betegek száma, a halottak száma 52-vel nőtt és ezzel 2394-en vannak.

fertőzött
koronavírus
Vajdaság
Újvidék
járvány

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.