Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

77 éves a Magyar Szó

2021.12.22
17:23
2021.12.22
17:49
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepi alkalomról a lapkiadó dísztermében emlékeztek meg.

77 éves a Magyar Szó, az egyetlen nyomtatott vajdasági magyar napilap.

Pannon RTV/Bognár Róbert

1944. karácsonyán jött ki a Magyar Szó első száma, akkor még Szabad Vajdaság néven. A 77 éves évforduló alkalmából kiosztották a Lapkiadó munkatársainak is az elismeréseket. Idén az életműdíjat Fekete J. József, a Forum-díjat Miglinci Magdolna, az év munkatársának járó díjat pedig Krezić Anikó kapta.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az év újságírója díjat Miklós Hajnalka, az év feltörekvő tehetsége címet pedig Lackó Varjú Sára érdemelte ki.

Miklós Hajnalka, újságíró, Magyar Szó: „Mindenképpen megtiszteltetésnek érzem, hogy a kollégák rám gondoltak. 17 éve vagyok a Magyar Szónál, és ez visszajelzés valamiképpen a munkámra.”

Lackó Varjú Sára, újságíró, Magyar Szó: „Ez az elismerés, illetve a díj számomra azt jelenti, hogy jó úton haladok, és hogy elismerik a munkámat, aminek én nagyon örülök, és nagyon köszönöm a kollégáknak.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A koronavírus világjárvány a lap munkáját is meghatározta az elmúlt két évben, témaválasztás és munkaszervezés szempontjából is. Időközben a Magyar Szó az internetes jelenlétét is bővítette. Ökrész Rozália, igazgató, Magyar Szó Lapkiadó Kft.: „A médiák nagy mértékben az online térbe terelődtek, az online térbe szorultak. Természetesen a Magyar Szó is egy erőteljes online teret működtet, úgyhogy az idén a látogatottságunk száma el fogja érni a tízmilliót, ami szinte megduplázása az előző évi számadatoknak.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A napilap háza táján fejlesztések és átalakulások is várhatóak. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Átalakul, egy közösségi komplexummá válik ez az épület az itt élő magyarság számára. Ugyanakkor olyan korszerű nyomdaépület és nyomdakomplexum alakul ki ott, ahol ennek ki kell alakulni, amely ugyancsak nem csak a magyarságét, hanem a gazdasági érdekeket szem előtt tartva fejlesztheti ezt az intézményt és ezt a közösséget.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az ünnepséget Majoros Noel verssel, valamint Tóth Emőke és Tóth D. Lívia zenei előadással tették színesebbé.

Magyar Szó
évforduló
ünnep
Miklós Hajnalka
Lackó Varjú Sára
Ökrész Rozália

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.