Ugrás a tartalomra
covid19.rs

7723 újabb fertőzött, várható a védettségi igazolvány bevezetése

2021.09.14
15:42
Forrás
Szerbiai RTV
Kis híján megdőlt az eddig regisztrált napi fertőzött rekord Szerbiában. Kon a védettségi igazolvány bevezetésében bízik.

7723 újabb személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést és elhunyt újabb 26 beteg a fertőzés szövődményeiben. Az eddigi csúcs tavaly december elsején egy híján 8000 volt. A járványhelyzet súlyos romlását bizonyítja az is, hogy bőven 3 ezer felett van a kórházi kezelésre szorulók száma, emellett 156-an kritikus állapotban, lélegeztetőgépen vannak. A járvány kezdete óta eddig hivatalosan 7601-en haltak meg a covid19-cel összefüggésben. A járvány 2020-as csúcsán, amikor ilyen magas volt az esetszám decemberben, számos intézkedés volt érvényben a járvány lassítása érdekében, most a válságstáb a védettségi igazolvány bevezetését fontolgatja, továbbá szigorúbban ellenőrzik a maszkhasználatot zárt térben.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / bs

Őszintén bízik benne dr. Predrag Kon, hogy bevezetik Szerbiában a védettségi igazolványt - erről beszélt a járványügyi szakember a szerb köztévében. Elmondta, a válságstáb egy része úgy gondolja, hogy azok bevezetése a népegészségügy szempontjából fontos. Kon hozzátette, nem hiszi azt, hogy a védettségi igazolvány bevezetése alkotmányellenes lenne.

Leszögezte, arról még nem egyeztettek, hogy pontosan hol kellene majd felmutatni az említett igazolást, egyelőre az előkészítés fázisában van az igazolvány bevezetése.

védettségi igazolvány
Predrag Kon
koronavírus

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.