Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

85 éves a Kevi Önkéntes Tűzoltó Testület

2022.03.26
13:17
2022.03.26
17:10
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi díszülést tartottak a Kevi Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai, amelynek keretében megünnepelték fennállásuk 85. évfordulóját. A Buránysoron megtartott rendezvényen a zentai anyaintézményük tagjai is tiszteletüket tették.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Fodor Ármin már kiskora óta önkéntes tűzoltóként vesz részt a testület munkájában. Mint mondja, 4 éve sikerült letenni az önkéntességhez nélkülözhetetlen vizsgát, amely mindig az álmai közé tartozott.

„Azért tartom fontosnak, mert az emberi vagyont meg kell védenünk a tűzesetektől, ezért tartom fontosnak, hogy legyen tűzoltó testület Buránysoron.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Keviben 1937-ben alakult meg a testület, amely azóta is folyamatosan működik.

Perpauer Attila, titkár, Kevi Önkéntes Tűzoltó Testület: „Rendkívül fontos ez a közösségünknek, hiszen megpróbáljuk rávezetni a közösséget, hogy milyen fontos, hogy védjük, óvjuk a vagyonunkat, a közösségünket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Céljuk a helyiek biztonságérzetének növelése.

Perpauer Károly, elnök, Kevi Önkéntes Tűzoltó Testület: „’77-ben altiszti iskolába mentem, akkor lettem altiszt, aztán később két év múlva még egy tanfolyamon elvégeztem a tiszti iskolát. Az elnökséget pedig 15 éve látom el, már, hogy én elnöke vagyok ennek az egyesületnek.”

Jelenleg több mint 20 tagot számlál a testület.

díszülés
évforduló
Kevi
Buránysor
tűzoltó
Perpauer Attila

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű