Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

90 százalékban az oltatlan betegek halnak meg a koronavírus miatt

2021.09.22
16:35
Forrás
covid19.rs
Egyre több a halott, sok a kórházban fekvő beteg és továbbra is 7 ezer felett van az egy nap alatt nyilvántartásba vett koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában.

Az elmúlt 24 órában 23 408 tesztet végeztek el a szakemberek, ebből 7201 lett pozitív. Elhunyt 39 páciens, ezzel 7885-re emelkedett a halottak száma a járvány szerbiai megjelenése óta. 5014-en lábadoznak az egészségügyi intézményekben, közülük 195-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is Belgrádban regisztrálják a legtöbb koronavírus-fertőzöttet Szerbiában, szám szerint 1861-et. Az adatok azt mutatják, hogy 10 városban háromjegyű a fertőzöttek száma: köztük van Újvidék és Mitrovica is. Több vajdasági városban is közelít a 100-hoz a napi esetszám: Pancsován 97, Szabadkán 92, Nagykikindán pedig 78 fertőzöttet vettek nyilvántartásba egy nap alatt.

90 százalékban az oltatlan betegek halnak meg a koronavírus miatt - nyilatkozta a szerb közmédiának Milika Ašanin. A Szerbiai Klinikai Központ igazgatója elmondta, hogy a batajnicai covid-kórházban és a belgrádi Fertőző Betegségek Klinikáján főként olyan páciensek hunytak el, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást.

A szakember kiemelte, hogy az egészségügyi intézmények közül egyre több telik meg. A kórházak bármely pillanatban készen állnak arra, hogy visszatérjenek a covid-rendszerbe, ha szükséges - tette hozzá. 

koronavírus
Szerbia
oltatlan
elhunyt
járvány

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.