Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Adj vért, és ments életet!

2022.12.08
15:55
2022.12.08
17:22
Forrás
Pannon RTV
Humánus karácsony elnevezéssel önkéntes véradási akciót szerveznek szombaton 11 órától a Vöröskereszt szabadkai épületében.

 A véradás mellett az önkéntesek ingyenes egészségügyi állapotfelmérésen és szaktanácsadáson is részt vehetnek. A szervezők minél nagyobb számban várják az érdeklődőket, ugyanis mindenki, aki egy egységnyi vért ad, három emberen segíthet.

Sebők Zsolt, a Vöröskereszt szabadkai munkatársa: "Minden évben van négy ilyen nagy akciónk és ez a négy akció közül az utolsó, amelyet humánus karácsony névre kereszteltünk. Ennek az akciósorozatnak az alapvető gondolata az az volt, hogy amikor eljönnek a szülők vért adni, akkor elhozzák magukkal a gyermekeiket is és ezáltal a gyermekek is látják, hogy ez egy jó dolog, így lehet másnak segíteni és ez a gyermekeknek is majd az alapkultúrájuk részévé fog válni."

váradás
akció
Humánus karácsony

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.