Ugrás a tartalomra
Pannon TV

Adomány a vajdasági magyarság szempontjából fontos közkönyvtáraknak

2017.09.13
21:26
2017.09.13
21:36
11 millió forint értékben kaptak új könyveket a vajdasági magyarság szempontjából fontos közkönyvtárak.

A magyar nemzetpolitikai államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönve a Magyar Nemzeti Tanács 7-7 kiemelt jelentőségű és közepes nagyságú, valamint 15 falusi és fiókkönyvtárt részesít támogatásban. Az átvételi megállapodások ünnepélyes aláírását a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban tartották. A napokban minden könyvtárba megérkezik az új könyvcsomag.

Az új könyv mindig öröm a könyvtárosok és az olvasók számára is – mondták a könyvtárak munkatársai az átvételi megállapodás ünnepélyes aláírását követően. Vörös Anna, megbízott igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Az új könyv mindig segítség a könyvtárnak, könyvtárosnak abban, hogy becsalogassa azokat az olvasókat is, legyen az felnőtt, legyen az gyerek, akik eddig nem lépték át a könyvtár küszöbét.”

A gyermekkönyvektől a szépirodalmon át, a tudományos kiadványokig mintegy 300 példánnyal bővült a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár állománya. Náray Éva, igazgató, Juhász Erzsébet Könyvtár, Topolya: „Nagyon gyakorlatias szemmel válogattunk a közel 1500 könyvcímet felsoroltató listáról, mégpedig azokat a könyveket válogattuk, amelyeket úgy gondoljuk, hogy az olvasóink keresik, tehát ez a legszélesebb skálán mozog.”

Pannon TV

A magyar nemzetpolitikai államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönve a Magyar Nemzeti Tanács 11 millió forintot tudott az új magyar könyvek vásárlására fordítani idén. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Hét kiemelt jelentőségű könyvtár, hét kisebb könyvtár és tizenöt falusi könyvtár, fiókkönyvtár is könyvtámogatásban tud részesülni. A nagyobb könyvtárak egymillió forint értékben, és ahogyan láttuk is, körülbelül kétszázötven-háromszáz könyvet tudtak vásárolni az elmúlt három év magyarországi terméséből.”

A vajdasági magyar közgyűjtemények digitalizálása és hálózatba szerveződéhez a jövő évben az MNT egy digitalizáló rendszer megvásárlásával járul hozzá – mondta Hajnal Jenő. Valamint ismertette, hogy az MNT támogatásával 77 általános iskola kap házi olvasmányokból álló könyvcsomagot mintegy 3 millió 600 ezer forint értékben.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
könyvadomány
könyvtár
MNT
Vajdaság

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.