Ugrás a tartalomra
csoportkép
Paskó Csaba

Adományozó oklevelet vett át a kelebiai Divisio apostolorum plébánia templom Kelebián

2017-11-13
21:16
2017-11-13
22:16
Dr. Bogner István és felesége, Rózsika a plébániának ajándékozták Kelebián található nyári telküket, amit a cserkészeknek, az ifjúság táboroztatására szántak.

Rendhagyó találkozó volt november 3-án a kelebiai plébánián, amelyen részt vettek a pasztorális tanács tagjai, a cserkészek képviselői Kishegyesről és Szabadkáról, továbbá Dr. Bogner István és felesége, valamint idősebbik fiuk, ifj. Bogner István családjával, akik Jászberényből jöttek haza az eseményre.

Dr. Bogner István és felesége a plébániának ajándékozták kelebiai nyári telküket, amit a cserkészeknek, az ifjúság táboroztatására szántak úgy, hogy annak tulajdonjoga a plébániára szálljon, és a programok szervezését innen koordinálják.

Idézet az Adományozó levélből:

"Azt mondják, hogy az ifjúságban a jövő - ez így is van, de nem mindegy az, hogy milyen az az ifjúság, akire bízzuk jövőnket, milyen nevelésben részesülnek azok a fiatalok. Vannak olyan szervezetek, olyan irányzatok, amelyek teljesen tévútra terelik a fiatalokat.

De vannak szervezetek, amelyek keresztény szellemben nevelik, és hatnak a fiatalokra, hogy már most, ifjú korukban példaképként szolgálhatnak mások számára, és a jövőben Istennek tetsző, a magyar identitásukat megőrző felnőtt férfiak és nők legyenek, hogy jó családanyák és jó családapák legyenek. Egy ilyen szervezet a cserkészet és a cserkészek. Tehát, nekik kell a támogatást nyújtani és a kibontakozást elősegíteni."

A csaknem 3000 m2-es telek parkosított, be van vezetve a víz és az áram. Már jövőre megvannak azok a feltételek, hogy a fiatalok itt táborozzanak, de további infrastruktúra fejlesztéssel a telket sok közösségépítő programmal lehet gazdagítani. A telken egy új fát ültettek, ezzel jelezve az új korszak kezdetét.

adomány
Kelebia
Divisio apostolorum
templom
plébánia
Bogner István

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.