Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adorján legkisebbjeinek vittek ajándékokat

2019.12.01
13:50
2019.12.01
15:15
Forrás
Pannon RTV
Adorjánon 65 ajándékcsomagot adtak át a helyi gyerekeknek a Sarlós Boldogasszony-templomban. A csomagokat a magyarországi Szent István lovagrend biztosította.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A vasárnapi szentmise után 65 adorjáni óvodás és alsó osztályos diák kapta kézhez a budapesti székhelyű Szent István lovagrend délvidéki csomagosztási akcióján belül a gazdag ünnepi ajándékot. A gyerekek örömmel lestek bele a csomagokba. Borsos Barbara sorolta, mit talált benne: „Kisbabát, csokit, rágót kaptunk.” Azt is elárulta, hogy a kisbaba tetszik neki a leginkább.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rend tagjai az egész éves munka mellett az év végéhez közeledve sem tétlenkednek, Kárpát-medence-szerte igyekeznek segítséget nyújtani. Most Adorján legkisebbjeit tették boldoggá - mondta Orcsik Károly adorjáni plébános, aki maga is a rend tagja: „Budapesten készítették el ezeket a csomagokat. Megkérdeztek engem is, de a központban döntötték el, hogy az idei évben az adorjáni gyerekeket fogják választani. Jártak itt többször is a Szent István lovagrend tagjai, a Szent István kard ereklyével.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gyerekeknek járó csomagokban édesség volt, az óvodások ezen felül játékokat kaptak, az iskolások pedig egy a korosztályuknak megfelelő könyvvel lettek gazdagabbak.

Adorján
ajándékcsomag
Sarlós Boldogasszony-templom
Szent István lovagrend
Orcsik Károly

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű