Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adorján legkisebbjeinek vittek ajándékokat

2019-12-01
13:50
2019-12-01
15:15
Forrás
Pannon RTV
Adorjánon 65 ajándékcsomagot adtak át a helyi gyerekeknek a Sarlós Boldogasszony-templomban. A csomagokat a magyarországi Szent István lovagrend biztosította.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A vasárnapi szentmise után 65 adorjáni óvodás és alsó osztályos diák kapta kézhez a budapesti székhelyű Szent István lovagrend délvidéki csomagosztási akcióján belül a gazdag ünnepi ajándékot. A gyerekek örömmel lestek bele a csomagokba. Borsos Barbara sorolta, mit talált benne: „Kisbabát, csokit, rágót kaptunk.” Azt is elárulta, hogy a kisbaba tetszik neki a leginkább.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rend tagjai az egész éves munka mellett az év végéhez közeledve sem tétlenkednek, Kárpát-medence-szerte igyekeznek segítséget nyújtani. Most Adorján legkisebbjeit tették boldoggá - mondta Orcsik Károly adorjáni plébános, aki maga is a rend tagja: „Budapesten készítették el ezeket a csomagokat. Megkérdeztek engem is, de a központban döntötték el, hogy az idei évben az adorjáni gyerekeket fogják választani. Jártak itt többször is a Szent István lovagrend tagjai, a Szent István kard ereklyével.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gyerekeknek járó csomagokban édesség volt, az óvodások ezen felül játékokat kaptak, az iskolások pedig egy a korosztályuknak megfelelő könyvvel lettek gazdagabbak.

Adorján
ajándékcsomag
Sarlós Boldogasszony-templom
Szent István lovagrend
Orcsik Károly

Most

18:15

Halálosabb lehet a mutálódott vírus

A Nagy-Britanniában regisztrált új koronavírus-variáns amellett, hogy gyorsabban képes terjedni, az első kutatások szerint 30 százalékkal halálosabb is lehet - ezt jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.
15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.