Ugrás a tartalomra

Adventi ifjúsági lelki napot tartottak a hajdújárási iskolában

2018.12.08
14:31
2018.12.08
18:36
Forrás
Pannon RTV
A programot a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület hívta életre évekkel ezelőtt, az egész napos rendezvényt minden évben más és más vajdasági településen tartják.

A fiatalok játékos előadások, filmvetítés, műhelymunkák és közös imádkozás útján elevenítették fel az adventi ünnepkört. Sokan évről évre részt vesznek az eseményen és régi barátként köszöntik egymást.

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában már reggel 9 órától gyülekeztek az egész Vajdaság területéről érkező gyerekek, fiatalok, több mint kétszázan, akik azért jöttek el, hogy az adventi lelki napon feltöltődjenek, és új barátságokra is szert tegyenek.

A 14 éves Bozsik Violetta csantavéri iskolatársaival jött el azzal a céllal, hogy az adventre és a karácsonyra hangolódjon és új barátokat szerezzen:
„- Nagyon sokan jönnek erre a rendezvényre, csantavériek szintén, hajdújárásiak és egyéb környékbeli gyerekek jönnek, úgyhogy lesz idő és gyerek, akivel tudunk barátkozni.
- Ilyenkor fel is töltődtök egy kicsit lelkileg?
- Persze, hiszen egy nap, majdnem egy egész nap, többet ér, mintha egy egész iskolai napot lennék valahol, tehát igen.”

A szintén nyolcadikos szenttamási Maksimović Damjan már nem először vesz részt az adventi lelki napon. Azért jött el, hogy azokkal találkozzon, akikkel itt korábban megismerkedett és közösen készüljenek az ünnepekre:
„- Most már harmadszor vagyok ezen a rendezvényen, persze minden évben máshol szokták megrendezni.
- És miért jó ez?
- Egyszerűen csak a hangulat miatt, mert olyan jó érzés itt lenni, és találkozni a többiekkel, akikkel a táborokban találkoztunk vagy más rendezvényeken.”

A lelki nap lényege, hogy egy lépést tegyünk a jó Isten felé, és egymás felé is - mondta Utcai Róbert, csantavéri plébános: „Most így advent folyamán, amikor karácsonyra készülünk, egy kicsit elcsendesedünk, ugyanakkor megpróbálunk szép témákkal kedveskedni főleg a középiskolásoknak, illetve a nyolcadikosoknak, és mindazoknak, akik itt vannak, éppen azért, hogy mindenki megszólítva érezze magát, ezért több csoportban foglalkozunk velük.”

A legkisebbek adventi dalokat énekeltek, és meggyújtották az adventi koszorún a második gyertyát.

Kanyó Anikó, elnök, Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület: „Igazából úgy érezzük, hogy az advent az a várakozás időszaka. És most már annyira elferdült a világ, hogy mindig az anyagi dolgokra összpontosítunk. Minden, amit mi tudunk, formát adni a másiknak, és ezzel a lelki nappal rá szeretnénk világítani, hogy a lelki dolgok, a gondolatok egymással való megosztása is milyen sokat tud jelenteni.”

A lelki nap célja még a küldetés, a hivatás, a motiváció kialakítása fiatal korban - tették hozzá a szervezők. 

Hajdújárás
advent
lelki nap

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.