Ugrás a tartalomra

Ádventi lelki napot tartottak Kelebián, a Márton Áron Közösségi Házban

2018.12.15
14:13
2019.11.27
11:33
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Pax Romana alapítása óta, 25 éve szervez lelki programot karácsony előtt. Az idei vendége Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke volt. Három előadást tartott.

A Vajdasági Pax Romana civil szervezet idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Legfőbb tevékenységük közé tartozik a különféle lelki programok, előadások és zarándoklatok szervezése. Paskó Csaba, elnök, Vajdasági Pax Romana: „Nagyon sok emberrel tartjuk a kapcsolatot, olyan keresztény értékrendet, magyar nemzet értékrendben gondolkodó nagy Kárpát-medence magyarságban gondolkodó, értékeket felmutató, azokat őszintén megélő és ezekről nyíltan beszélő emberekkel, akiket elhozunk Vajdaságba is.”

Az adventi készülődés fontosságára hívta fel a figyelmet az idei adventi lelki napon Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke: „Sajnos ma adventet ünnepelni Szerbiában vagy Magyarországon vagy egyáltalán Európában nagyon nehéz, mert kérdés az, hogy tudjuk-e az értelmét ennek az időszaknak, tudjuk-e, hogy mit jelent az advent, az úrjövet. Az első kérdés az, hogy várjuk-e?

A lelki gyakorlatok remek alkalmat adnak arra, hogy a szeretet ünnepét kicsit közelebb hozzák az emberekhez ebben a rohanó világban.

Kelebia
Márton Áron Közösségi Ház
Paskó atya
k
Kozma Imre
Vajdasági Pax Romana
advent

Most

14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.