Ugrás a tartalomra
Új ágyak
Pannon RTV

Ágyakat kapott a bácsfeketehegyi óvoda

2017-12-07
20:19
2017-12-08
17:56
Forrás
Pannon RTV
Az adomány a magyarországi Kocsérról érkezett. A két település között négy évvel ezelőtt született testvértelepülési egyezmény, de már több, mint tíz évre nyúlik vissza a köztük lévő barátság.

Új ágyakat kapott a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény bácsfeketehegyi óvodája. Az adomány a magyarországi Kocsérról érkezett. A két település között négy évvel ezelőtt született testvértelepülési egyezmény, de már több, mint tíz évre nyúlik vissza a köztük lévő barátság.

óvodások rajzaikkal

Csütörtökön nem csak a közelgő karácsony tartotta izgalomban az óvodásokat. Új ágyakat vártak az intézménybe. Eddig a gyerekek harminc évvel ezelőtti faágyakon aludtak. Varkula Anna, óvodás: „Egyik el van törve, mert ugráltak rajta, és régi fából vannak.”

A magyarországi Kocsér már tavaly is támogatta az intézményt, akkor pénzadományt kaptak, amelyből szőnyegeket vásároltak. Kőműves Gizella, igazgató, Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény, Kishegyes: „Kishegyes község bácsfeketehegyi Meggy nevű óvodája a kocséri vállalkozók jóvoltából ez alkalommal harminc darab fekvőágyat kap az óvodás, illetve napközis gyerekek részére. Nagyon örülünk a támogatásnak, hiszen szinte egyedi eset, legalábbis a mi közösségünkben, hogy valakinek ilyen jellegű támogatás eszébe jut, hogy ilyesmivel segítse az óvodát.”

Vadonatúj ágyikó

Bácsfeketehegy és Kocsér négy éve kötött testvértelepülési egyezményt, de már korábban is rendszeresen látogatták egymás különböző rendezvényeit. Bojtos Béla, tanácselnök, Bácsfeketehegy HK: „Bácsfeketehegynek 11 testvértelepülése van a Kárpát-medence szinte minden országában, ezekkel nagyon jó az együttműködésünk a kultúra és sport területén, de gazdasági kapcsolataink is vannak, közös pályázatokat írunk, IPA-pályázatokat, tehát amit csak ki lehet hozni ebből a testvértelepülési barátkozásból. Azt hiszem, elég jól sikerül tennünk a dolgunkat.”

A nap végére megérkeztek a várva-várt ágyak is az intézménybe, amelyeket hamarosan birtokba vehetnek a bácsfeketehegyi ovisok.

Bácsfeketehegy
óvoda
Kocsér
magyarországi
testvértelepülés
adomány

Most

12:14

Orbán: Magyarország időt nyert

Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Népszerű