Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ahogy a bírák látják

2019-01-03
10:01
Forrás
Vajdasági RTV, Tanjug, Blic
A nyomásgyakorlásról és más gondokról az igazságügyben, Szerbiában.

Túl sok az eljárás és a túl kevés bíró, valamint nagy a nyilvánosság nyomásgyakorlása - ez a szerbiai bíróságok legnagyobb gondja, véli Dragomir Milojević. A Legfelsőbb Semmítőszék és a Bírósági Főtanács elnöke a Blic napilapnak nyilatkozva azt mondta, nem számít nyomásgyakorlásnak, ha valamelyik politikus kommentárt fűz egy ítélethez, de a letartóztatásokról és az eljárásokról szóló bejelentések már igen. Milojević szerint nem helytálló az a nézet, hogy a kirótt büntetések túl enyhék. A legsúlyosabb bűncselekmények, köztük a nemi erőszak elkövetőivel szembeni büntetéseket például szigorítani kellene.

bíró
bíróság
nyomásgyakorlás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.