Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ahol csicseregnek a madarak, ott élet is van

2022.03.05
13:39
2022.03.05
17:31
Forrás
Pannon RTV
300 gyorsan növekvő szibériai szilfacsemetét ültettek a kanizsamonostori táborház udvarán. A facsemeték a Vajdasági Erdőgazdálkodási Közvállalat nyertes pályázatának köszönhetőek.

Ha nincs fa, csend van a faluban, ha fa van, akkor madárdal is van, ami boldogságot jelent - mondta Kis Tóth Erika, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke a mai akció helyszínén.

„Kanizsamonostoron az egyesület tulajdonában lévő táborház udvarán minden évben megszervezzük a gyermek néptánctábort és azt gondolom, hogy itt szükség van a sátrak árnyékolására, erre ezek a fák ideálisak lesznek, és remélhetőleg már 2-3 év múlva hűvöst tudnak adni a gyerekeknek. Ma erre az alkalomra több mint húszan összejöttünk, néhányan a helyiek közül, a kanizsamonostoriak közül is, és az egyesület tagsága.”

faültetés
Kanizsamonostor
Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület
Kis Tóth Erika

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Szurkolók csaptak össze Belgrádban

Éjfél körül tömegverekedés tört ki Belgrádban. Mintegy 40 szurkoló csapott össze a Gandijeva utcában. Két 30 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítottak a katonakórházba, de gyerekek is megsérültek, köztük egy 12 és egy 16 éves fiú is.
18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.