Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ajándékcsomagok az önkéntes véradók gyermekeinek

2022.12.28
12:09
2022.12.28
16:13
Forrás
Pannon RTV
Véradással egybekötött csomagosztás volt ma Magyarkanizsán a helyi Vöröskereszt szervezetének jóvoltából. A véradók kisgyerekei kaphattak csomagokat. Emellett az év utolsó véradása is sikeresnek bizonyult.

Több mint hetven ajándékcsomagot osztottak ki a községbeli véradók gyerekeinek Magyarkanizsán. A kicsiket a Mikulás várta, akinek a gyerekek verssel, énekkel is kedveskedtek.

Kiss Boróka egy az óvodában tanult verssel kedveskedett a télapónak.

Az év utolsó véradása volt a szerdai Magyarkanizsán, amin közel 40 véradó jelent meg – emelte ki Hodik Erzsébet. A Vöröskereszt magyarkanizsai szervezetének elnöke hozzátette:

„Körülbelül 700 véradás volt az idén. Nagyon várjuk és nagyon nagy szükség van a vérre, az utóbbi időben a létszám is csökkent, a fiatalok száma is csökkent, mivel sokan elmentek külföldre, ott dolgoznak. Ilyenkor sokan szabadságon vannak és örülünk, hogy gondolnak a betegekre és eljönnek és adnak vért.”

A jövő évben is 36 véradási akciót szerveznek majd Magyarkanizsa község területén, az év első véradása január 11-én, Martonoson lesz.

önkéntes véradás
Magyarkanizsa
Hodik Erzsébet
Vöröskereszt

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű