Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ajándékkönyveket kapott a csantavéri óvoda

2022.01.26
14:13
2022.01.26
16:38
Forrás
Pannon RTV
Magyar nyelvű könyveket kapott a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola kereteiben működő óvoda. A cél, hogy ösztönözzék a gyerekeket, minél többet olvassanak, és bővítsék tudásukat és szókincsüket.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A könyvek mellett egy levelet is hozott a szülőknek Zoran Pavlović tartományi ombudsman, amelyben tanácsokat ad a szülőknek, illetve ismerteti a gyermekek jogait.

„Szerettük volna a gyerekeket és a felnőtteket is arra ösztönözni, hogy térjenek vissza az olvasáshoz, mélyüljenek el benne, bővítsék ismereteiket. A másik ok, amiért itt vagyunk, hogy elhoztunk egy szülői feladatokról szóló levelet a leendő szülőknek, akiknek a gyermekei az óvodába járnak majd. Ebben a szülőknek egy olyan üzenetet fogalmaztak meg, amelyben szerepelnek a gyermekek jogai, illetve az iskoláskor előtti intézményekben jelenleg is futó, érvényben lévő programok leírása.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke elmondta, az épületet az elmúlt pár évben újították fel. Többek között a fűtési rendszert is korszerűsítették, illetve a konyha is megújult.

„Ebből az látszik, hogy itt, Csantavéren jelentős lépéseket sikerült tennünk annak érdekében, hogy a szülők itt tudják hagyni a gyermekeiket és megfelelő körülmények között játszhassanak, tanulhassanak itt a gyerekek, nagyjából 150 gyerekekről van szó. Mindehhez járul hozzá a tartományi ombudsman akciója is, itt a gyermekjogokról beszélünk, a szülővé válás folyamatáról beszélünk.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke és Szabó Gábor, az iskola igazgatója külön megköszönte, hogy Zoran Pavlović tartományi ombudsman Csantavért választotta a program első helyszínéül.

könyv
adomány
Csantavér
Hunyadi János Általános Iskola
Dr. Pásztor Bálint
Zoran Pavlović

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.

Népszerű