Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ajándékok a bácskossuthfalvi ovisoknak

2021.11.17
14:57
2021.11.17
16:21
Forrás
Pannon RTV
Bácskossuthfalvi óvodások számára szállítottak csomagokat az Észak Angyalai Egyesület és a Szabadkáért teljes szívvel egyesület tagjai. Az adományok között élelmiszer, tisztálkodási szer és számos játék is volt.

Hulahoppkarikák, babák és kisautók, csak néhány azon játékok közül, amelyekkel a topolyai Észak Anyalai Egyesület és a Szabadkáért teljes szívvel egyesület megörvendeztette a bácskossuthfalvi gyerekeket. Dejana Draškić Nađ, a topolyai Észak Angyalai Egyesület elnöke elmondta, hogy körülbelül egy hónapig gyűjtötték a Szabadkáért teljes szívvel társegyesületükkel közösen az iskolai felszereléseket, játékokat és tisztítószereket.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az ovisok izgatottan várták, hogy végre kezükbe vehessék és megnézhessék a terem közepére gyűjtött különféle játékokat és édességeket. Tóth Dávid Enikő rögtön a labdák közül választott ki egyet.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az adakozók pénzt is gyűjtöttek, amiből később a szervezetek tagjai egyeztetve az óvónőkkel megvásárolták a gyerekek számára szükséges dolgokat – emelte ki Branko Prćić, a Szabadkáért teljes szívvel egyesület tagja. Hozzátette:  „Elégedettek vagyunk a felhívással, a lakosok most is mellénk álltak, mint ahogyan minden eddigi akciónk során is. Ezért elégedettek vagyunk, önök is láthatják, hogy a gyermekek boldogságánál nincs nagyobb jutalom.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy csomagokat kaptak az óvodások - emelte ki Móricz Árpád, a Napsugár Református Óvoda vezetője.

„Nagyon nagy örömet jelent számunkra. Igazság szerint önmagában is nagyon nagy érték amit most kaptak a gyerekek. A játékot, rajzpapírok, édességek és egyéb más finomságok, felsorolni sem lehet ezt a sok dolgot. Ez azonban többet jelent, mert ebből látszik, hogy felfigyeltek ránk és figyelmet kapunk.”

Az óvoda a közeljövőben egy napközit is szeretne nyitni, hiszen a településen erre is van már igény.

Bácskossuthfalva
Dejana Draškić Nađ
Észak Angyalai Egyesület
Branko Prćić
Móricz Árpád

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.