Ugrás a tartalomra

Akár 150 ezer dináros büntetést is kaphat, aki megszegi a karanténkötelezettséget

2020.12.17
08:25
2020.12.17
12:12
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
50 ezertől 150 ezer dináros pénzbírságra számíthatnak azok a külföldön dolgozó szerbiai állampolgárok, akik december 20-tól negatív PCR-teszt nélkül lépnek be az országba, és megszegik a határátlépéskor számukra elrendelt tíznapos karantént.

Az önizolációt a lakóhelyükhöz legközelebb eső covid-rendelőben saját költségükön elvégzett PCR-teszttel kiválthatják, amennyiben az negatívnak bizonyul.

A külföldiek számára a PCR-teszt Szerbiában 18 ezer dinárba kerül, a szerb állampolgároknak pedig 6 ezer dinárba, de csak év végéig, január elsején ugyanis már 9 ezer dinárt kell fizetni, ha valaki teszteltetné magát.

A külföldi állampolgárok vasárnaptól kizárólag negatív PCR-teszt felmutatásával léphetnek be Szerbiába. Az intézkedés a válságstáb ajánlására, a szerb kormány döntése értelmében legalább január 10-ig érvényben marad.

karantén
PCR-teszt
vendégmunkás
büntetés
határ

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.