Ugrás a tartalomra
Pixabay

Akár 150 ezer dinárral is büntethetik azt a szülőt, aki elutasítja gyermeke kötelező védőoltását

2017.08.13
13:31
2017.10.04
12:20
Jelenleg több mint 200 eljárás van folyamatban azon szülők ellen, akik valamilyen okból visszautasították, hogy gyermeküket beoltassák a kötelező védőoltásokkal.

Eddig 21 elmarasztaló döntés született, ebből 3 pénzbüntetést irányoz elő – nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Milan Marinović, a belgrádi szabálysértési bíróság elnöke. Mint mondta, a feljelentést a szülők ellen minden esetben az egészségügyi minisztériumhoz tartozó felügyelő teszi meg. Az első pénzbüntetéseket a gyermekük beoltását elutasító vagy elmulasztó szülők számára Belgrádban mondták ki.

A fertőző betegségekkel szembeni védelmet szabályozó törvény tavaly márciusban vált hatályossá, amely 30 ezer és 150 ezer dinár közötti pénzbüntetést irányoz elő azok számára, akik úgy döntenek, nem adatják be a védőoltást gyermeküknek. Újvidék a négy szerbiai város egyike, ahol a szülők a leggyakrabban utasítják vissza a védőoltást. (Szerbiai RTV)

büntetés
elutasítás
védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.