Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Akció a zöldebb és tisztább iskolákért

2020.01.28
15:55
2020.01.28
19:01
Forrás
Pannon RTV
128 oktatási intézmény jelezte, hogy részt vesz a Zöldebb és tisztább vajdasági iskolákért elnevezésű környezetvédelmi akcióban. A projekt díjalapja több mint 4 millió dinár.

A tartományi kormány által 11 évvel ezelőtt indított akcióhoz évről évre egyre több támogató csatlakozik. A mostani projekt megvalósításáról szóló együttműködési megállapodást ma délelőtt írták alá Újvidéken.

Az eseményen Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár elmondta: fontosnak tartja a környezettudatosság erősítését a polgárok körében, a környezetvédelemnél ugyanis nincs aktuálisabb téma napjainkban. Továbbá hozzátette: „A díjak is fontosak a motiváció miatt, de látjuk azt, hogy az az energia, kreativitás ami megvolt az elmúlt években az idén is meglesz. Rábíztuk az oktatási intézményekre, az ott tanuló diákokra, tanárokra milyen projektumokat fogalmazzanak meg, oktatásból, akcióból, vagy mindkettőből álljon annak érdekében, hogy a környezettudat erősödjön és megmaradjon ezekben az intézményekben.”

iskola
zöldebb
tisztább
Nyilas Mihály

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.