Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Akció a zöldebb és tisztább iskolákért

2020-01-28
15:55
2020-01-28
19:01
Forrás
Pannon RTV
128 oktatási intézmény jelezte, hogy részt vesz a Zöldebb és tisztább vajdasági iskolákért elnevezésű környezetvédelmi akcióban. A projekt díjalapja több mint 4 millió dinár.

A tartományi kormány által 11 évvel ezelőtt indított akcióhoz évről évre egyre több támogató csatlakozik. A mostani projekt megvalósításáról szóló együttműködési megállapodást ma délelőtt írták alá Újvidéken.

Az eseményen Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár elmondta: fontosnak tartja a környezettudatosság erősítését a polgárok körében, a környezetvédelemnél ugyanis nincs aktuálisabb téma napjainkban. Továbbá hozzátette: „A díjak is fontosak a motiváció miatt, de látjuk azt, hogy az az energia, kreativitás ami megvolt az elmúlt években az idén is meglesz. Rábíztuk az oktatási intézményekre, az ott tanuló diákokra, tanárokra milyen projektumokat fogalmazzanak meg, oktatásból, akcióból, vagy mindkettőből álljon annak érdekében, hogy a környezettudat erősödjön és megmaradjon ezekben az intézményekben.”

iskola
zöldebb
tisztább
Nyilas Mihály

Most

20:32, Frissítve: 21:02

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.