Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Aki keres, az talál - Ruhaosztási akció Szabadkán

2020-09-08
13:41
2020-09-08
17:04
Forrás
Pannon RTV
Ruhaosztási akció vette kezdetét Szabadkán a Sándor Helyi Közösségben. A Vöröskereszt által szervezett program keretében a környéken élők egy héten keresztül válogathatnak a használt ruhákból.

Nagy volt az érdeklődés a Vöröskereszt ruhaosztó akciójának első napján. Valentina Redžep lányával érkezett a Sándori Helyi Közösség épületébe, elsősorban gyermekeinek szokott ruhákat keresni: „Mindig találok valamit. Hat gyerekem van, három fiú és három lány.”

Az összegyűjtött 400 kilogrammnyi ruhából bárki válogathat magának, valamint családtagjai számára. Sanja Roštoš pólókat és szabadidőruhát keresett családjának: „Találok magamnak és a kicsinek is, sokfajta ruhát lehet itt találni.”

Az elmúlt évek jótékonysági akcióitól eltérően idén nagyobb érdeklődés mutatkozott a használt ruhák iránt, emelte ki Gyapjas Gizella, a Vöröskereszt helyi aktivistája: „Hogyha megmarad, akkor itt hagyjuk, és legközelebb, ha jönnek, akkor a többi ruhához rakjuk azokat a darabokat, amik maradtak.”

A Vöröskereszt aktivistái évente több alkalommal és több helyszínen szerveznek hasonló eseményeket, hogy ezzel is segítsék a rászoruló családokat. A Sándor Helyi Közösségben szeptember 15-ig várják az érdeklődőket.

Vöröskereszt
ruhaosztás
rászorulók
Sándor Helyi Közösség

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű