Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

„Akkor sem törhetünk meg, ha túlerővel szemben kell megvédenünk szabadságunkat”

2019-10-22
16:17
2020-01-31
18:18
Forrás
Pannon RTV
Három okból is jelentős ünnepe a magyarságnak október 23-a – hangsúlyozta ünnepi beszédében Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete Belgrádban.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából szervezett fogadáson a nagykövet arról is szólt, hogy milyen üzenete van az ünnepnek 2019-ben.

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Az egyik az, hogy soha nem szabad megtörnünk, soha nem szabad feladnunk a küzdelmet, még akkor sem, ha sokszoros túlerővel szemben kell megvédenünk az igazunkat, a szabadságunkat. A másik nagyon fontos üzenet a nemzeti összetartozásé, hiszen a magyar történelem tele van olyan eseményekkel, amikor – valljuk be – széthúzás uralkodott a nemzeten belül, ’56 viszont egy olyan esemény, amikor gyakorlatilag a nemzet színe-java egyet akart. A harmadik nagyon fontos üzenet pedig, úgy gondolom, hogy 1956. október 23-ra mindig méltóságteljesen kell emlékeznünk.”

Pintér Attila
Belgrád
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
56-os magyar forradalom és szabadságharc
megemlékezés

Most

13:58, Frissítve: 14:23

Változékony, szeles idő lesz

Kedden a szokásosnál alacsonyabb hőmérséklet vár ránk. Szerdától némi felmelegedés lehet. Szerbia egyes részein sárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.